Workshop Tekenen voor Taal

Cursusleider: Nicole de Boer

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop kun je met eenvoudige tekeningen betekenis geven en ondersteunen, humor inbrengen en verhalen structureren. Iedereen die lesgeeft, tekent wel eens iets op het bord. Maar wat nou als je cursisten jouw 'breiwerk' herkennen als een kom noedels of jouw 'hond' als een zebra? Opgeven is geen optie. Tekenen is juist zo leuk! En door te tekenen verwerk je informatie beter, reden te meer dus om het wel toe te passen in je taallessen. In deze workshop leer je je afbeeldingen simpel te houden, maar binnen de context superduidelijk te maken. Je leert afkijken en je gaat veel doen.

 

Dit ga je leren:​

 • Begrippen in eenvoudige tekeningen uitbeelden

 • Tekeningen krachtiger en duidelijker maken door te versimpelen

 • Een volledig verhaal in tekeningen weergeven

 • Tekeningen gebruiken om woordvolgorde en grammaticale structuren te verduidelijken

 

Wat krijg je extra bij deze workshop?​

 • Een uitgebreide handout met voorbeelden en tips

 • Koffie & thee en iets lekkers (als je op 1 dag twee opeenvolgende workshops volgt, krijg je ook een lunch aangeboden)

 • Een certificaat

 

Past deze workshop goed bij jou?​

Teken je graag als begripsondersteuning, maar leiden jouw brouwsels soms tot verwarring? Voel je je onzeker over je tekenkunst maar zou je wel meer met tekeningen willen werken? Wil je graag met Story Listening lesgeven en heb je teken-inspiratie nodig? Geef je les aan Nt2-groepen waarin je niet met vertaling kunt werken? Dan past deze workshop goed bij jou.

 

Waarom wil je deze module doen?​

 • Wil je snel en efficiënt tekeningetjes kunnen gebruiken voor het geven of ondersteunen van het taalbegrip?

 • Zoek je handige tips en goede voorbeelden om inspiratie mee op te doen?

 • Ben je op zoek naar een direct toepasbare techniek voor je taalles?

 • Wil je meer leren over het gebruik van tekeningen bij het vragen of vertellen van een verhaal?

 

Dan is Tekenen voor Taal echt wat voor jou!

LET OP

 1. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 2. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toe-passing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.