Workshop Taal in Beweging

Cursusleider: Viola Ten Have

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop kun je de dynamische methode Total Physical Response (TPR) effectief inzetten voor het aanleren van woordenschat en zinsstructuren.

Je leert hoe je TPR op een afwisselende en effectieve manier kunt gebruiken voor beginners en gevorderden. Hoe je stapsgewijs opbouwt van korte zinnetjes naar ingewikkelder zinsstructuren, en hoe je commando’s aantrekkelijk en afwisselend houdt.

 

Dit ga je leren:

 • Commando’s bedenken, geven en modellen

 • Manieren om begrip te checken

 • Opbouwen naar moeilijker zinsstructuren

 • Scenes bouwen op basis van TPR

 

Dit krijg je erbij:

 • Interessante achtergrondartikelen en video’s

 • Een uitgebreide handout met duidelijke uitleg en voorbeelden van TPR

 • Koffie & thee en iets lekkers

 • Een Certificaat van Deelname

 

Past deze workshop goed bij jou?

Heb je beweeglijke leerlingen die moeilijk stil kunnen zitten? Of geef je les aan analfabeten of mensen die moeite hebben met leren? Vind je het leuk om je klas in beweging te brengen en schrik je niet terug voor door de klas lopende leerlingen/cursisten? Dan is deze workhop perfect voor jou!

 

Waarom wil je deze workshop doen?

 • Je gebruikt af en toe al een beetje TPR in je verhalen of aan het begin van je les, maar wilt er meer mee kunnen doen.

 • Je wilt echt grondig de TPR-technieken in je vingers krijgen.

 • Je wilt meer beweging in de les.

 • Je zoekt een manier om snel veel vocabulaire (en zinsstructuren) aan te leren.

 

De workshop Taal in Beweging is precies wat jij zoekt!

 

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toe-passing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.