Workshop Reader's Theatre

Cursusleider: Marianne de Best

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop kun jij het lezen in de vreemde taal naar het volgende niveau brengen. Je leert hoe je effectief scenes uit leesboekjes kunt laten uitbeelden door je leerlingen, hoe je het beste uit je leerlingen haalt en hen tegelijkertijd zoveel mogelijk taalinput kunt geven. Maak je lessen levendiger en breng de leestekst tot leven met deze fantastische werkvorm!

 

Dit ga je leren:

 • Het voorbereiden van scenes uit het boekje 

 • Het moeiteloos opzetten van de klasopstelling 

 • Een strakke organisatie van de leerlingen voor deze creatieve activiteit

 • Verschillende vormen van Reader's Theatre

Wat krijg je extra bij deze workshop?

 • Interessante achtergrondartikelen en video’s

 • Een uitgebreide handout met tips en links

 • Koffie & thee en een lekkere lunch

 • Een certificaat

 

Past deze workshop goed bij jou?

Vind je lezen belangrijk en wil je graag dat je leerlingen meer gaan lezen, maar zien ze de lol er nog niet zo van in? Houd je van expressieve werkvormen en wil je graag meer doen met drama in je les? Dan voorziet deze workshop in jouw behoeften.

 

Waarom wil je deze module doen?

Wil je je leerlingen motiveren om meer te lezen?

Wil je klassikaal een leesboekje lezen maar blijft dat een beetje saai?

Wil je graag meer drama en beweging in je les maar weet je niet hoe?

Zoek je manieren om het lezen afwisselend en aantrekkelijk te maken?

 

Dan is Reader's Theatre zeker iets voor jou!

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toe-passing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.