Workshop Lesplanning voor CI

Cursusleider: Carmen Meester

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop kun je met leerlingen/cursisten op beginnersniveau gesprekken voeren waarin je ongemerkt de belangrijkste werkwoorden uit de taal steeds opnieuw gebruikt. Je leert hoe je jouw leerlingen kunt helpen zich uit te drukken terwijl ze nog weinig taal tot hun beschikking hebben. De gesprekken geven je de kans wezenlijk contact te maken met je leerlingen of cursisten, en hebben een positieve invloed op het groepsklimaat.

Dit ga je leren:​

 • Verschillende CI-werkvormen voor personalisatie

 • Strategieën om jezelf begrijpelijk te maken terwijl je de doeltaal blijft spreken

 • Prikkelende vragen stellen om contact te maken met de belevingswereld van je leerlingen

 • Parafrasering en andere strategieën gebruiken om je leerlingen te helpen hun verhaal te doen

 • Gebaren voor de Super 7 en andere essentiële woorden

Wat krijg je extra bij deze workshop?​

 • Een uitgebreide handout met uitgewerkt stappenplan en activiteiten

 • Linkjes naar video’s met goede voorbeelden

 • Koffie & thee en iets lekkers 

 • Een certificaat

Past deze workshop goed bij jou?
Heb je al ervaring met lesgeven met begrijpelijke input, maar vind je PQA nog een uitdaging? Haken jouw beginnende leerlingen af doordat je te veel verschillende woorden gebruikt? Kost het je moeite om je leerlingen aan de praat te krijgen? Dan zul je in deze workshop  precies vinden wat je zoekt.

 

Waarom wil jij deze workshop doen?​

 • Wil je jouw leerlingen beter leren kennen?

 • Wil je ook met beginners meer twee-richtingsverkeer voor elkaar krijgen?

 • Wil je leren hoe je met minder nieuwe woorden toch heel veel kunt zeggen?

 • En wil je je strategieën voor begrijpelijke input nog eens aanscherpen?

 

Dan is de workshop PQA met de Super 7 perfect voor jou!

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toe-passing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.