Workshop Dynamisch Lezen

Cursusleider: Kirstin Plante

Voertaal: Nederlands

Na deze workshop heb je een breed scala aan activiteiten die je kunt doen met en rondom leesboekjes.

Je krijgt ideeën voor activiteiten die je kunt doen om leerlingen voor te bereiden op het lezen van een leesboekje, activiteiten die je tijdens het gezamenlijk lezen kunt doen, en verwerkingsactiviteiten voor na het lezen. Je leert welke input- en outputactiviteiten geschikt zijn in iedere fase, en stelt een lesplan samen voor een boekje van jouw keuze.

 

Dit ga je leren:

 • Het voorbereiden van taal en thema’s uit het boekje door middel van  picture talk en movietalk

 • Interesse kweken voor het verhaal door ‘emotionele triggers’

 • Visible Thinking Strategies inzetten voor meer verdieping

 • Welk type activiteit te gebruiken in de verschillende fases

Wat krijg je extra bij deze workshop?

 • Interessante achtergrondartikelen en video’s

 • Een uitgebreide handout met tips en links

 • Koffie & thee en een lekkere lunch

 • Een certificaat

 

Past deze workshop goed bij jou?

Vind je lezen belangrijk en wil je graag dat je leerlingen meer gaan lezen, maar zien ze de lol er nog niet zo van in? Besef je het belang van lezen voor de taalverwerving en wil je daarom meer leesactiviteiten opnemen in je curriculum? En houd je van afwisseling? Dan voorziet deze workshop in jouw behoeften.

 

Waarom wil je deze module doen?

Wil je je leerlingen motiveren om meer te lezen?

Wil je klassikaal een leesboekje lezen maar overzie je de lesplanning niet?

Wil je graag dieper ingaan op de culturele aspecten van een leesboekje maar weet je niet hoe?

Zoek je manieren om het lezen afwisselend en aantrekkelijk te maken?

 

Dan is Dynamisch Lezen zeker iets voor jou!

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toe-passing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.