Workshop Create Readers with your students

Cursusleider: Pilar Reyes en Siebe ten Have

Voertaal: Engels

Na deze workshop weet je alles wat je nodig hebt om samen met jouw leerlingen de leukste leesboekjes te creëren. Je krijgt ideeën voor activiteiten die je kunt doen om leerlingen voor te bereiden op het maken van een leesboekje. Je leert verhaaltjes te bewerken en aan te vullen tot boeiende leesboekjes, en ziet voorbeelden van diverse illustratie-vormen. Je probeert verschillende eenvoudige technieken uit voor het binden en vormgeven van leesboekjes.

 

Dit ga je leren:​

 • Verhalen die je samen met de klas hebt verzonnen bewerken tot een goed leesverhaal

 • Digitale en niet-digitale manieren om boekjes vorm te geven

 • Manieren om leerlingen te betrekken bij de invulling en uitvoering van de boekjes

 • Manieren om schoolbreed meer aandacht en draagvlak voor leesboekjes te creëren

 

Wat krijg je extra bij deze workshop?​

 • Een handout met stap-voor-stap instructies en handige links

 • Koffie & thee en iets lekkers (als je op 1 dag twee opeenvolgende workshops volgt, krijg je ook een lunch aangeboden)

 • Een certificaat

 

Past deze workshop goed bij jou?
Vind je lezen belangrijk en wil je graag dat je leerlingen meer gaan lezen, maar zien ze de lol er nog niet zo van in? Besef je het belang van lezen voor de taalverwerving en wil je de intrinsieke motivatie van je leerlingen aanspreken? En zie je niet op tegen een beetje organisatie en handenarbeid? Dan kun je met deze workshop heel veel succes hebben!

 

Waarom wil je deze workshop doen?​

Wil je je leerlingen motiveren om meer te lezen?

Wil je de eigen creativiteit van je leerlingen aanspreken?

Wil je graag goedkoop een uitgebreide, aansprekende voorraad leesboekjes opbouwen?

Zoek je manieren om aan de rest van je team of school te laten zien wat jouw leerlingen kunnen?

 

Dan is Creating Readers with your Students zeker iets voor jou!

LET OP

 1. Deze cursus is alleen toegankelijk voor docenten en leerkrachten die Basiscursus 1 of een andere TPRS/CI-cursus hebben gevolgd, of aantoonbaar ervaring hebben in het werken met TPRS of andere CI-methoden. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan even contact met ons op via “stel een vraag” bovenaan deze pagina.
   

 2. De cursus gaat door bij 10 of meer deelnemers. De inschrijving sluit 1 week voor de startdatum. Op die dag krijg je de definitieve bevestiging. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, dan kun je kiezen: doorschuiven naar de volgende datum of je inschrijfgeld retour.
   

 3. Op je inschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van Dynamic Language Learning van toe-passing. Daarin staat onder andere tot wanneer je kosteloos in inschrijving kunt annuleren.
  Indien de aanmelding wordt geannuleerd door de deelnemer, geldt de volgende regeling:
  a. De deelnemer heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Deze bedenktermijn geldt ook indien de deelnemer de cursus boekt en het bedrijf of de werkgever deze betaalt. Indien het bedrijf het contract sluit, geldt er geen bedenktijd.
  b. Bij annulering tot 21 dagen vóór aanvang van de cursus is geen betaling verschuldigd en wordt het volledige reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  c. Bij annulering ná 21 dagen, maar vóór de 7e dag voorafgaand aan de cursus is betaling van de helft van het cursusgeld verschuldigd, en wordt dus de helft van het reeds betaalde cursusgeld gerestitueerd.
  d. Bij annulering vanaf de 7e dag voorafgaand aan de cursus wordt geen geld gerestitueerd.